image Sobre els rituals image Sobre els tresors amagats II
  • ca
  • es

Sobre els tresors amagats

“Vivamos de manera que la vida sea un Misterio para los demàs”

Fa molt anys, quan encara era professora de secundària, vaig anar de viatge de final de curs a Lisboa amb alumnes de segon de batxillerat. La coincidència que un professor meu de teologia, bon amic i mestre de vida, en Florentino Pino, hi anés un mes més tard amb una gran amiga, que llavors encara no coneixia: la Cecilia, em va inspirar la idea de deixar-li un missatge en algun lloc amagat, i donar-li una sèrie de pistes perquè el pogués trobar però sense revelar-li de manera precisa el punt concret.

Així fou com va començar l’aventura d’ocultar i trobar notes en diversos indrets del món. La frase que li vaig deixar al Florentino, era del llibre El Desasosiego de Fernando Pessoa

“Vivamos de manera que la vida sea un Misterio para los demás”.

Estic convençuda que la frase defineix molt bé l’esperit d’aquest joc tant senzill. En Florentino la va trobar on jo l’havia amagada, en una esquerda d’un banc de fusta de l’Església Dos Martires, on havia estat batejat l’escriptor. M’ho va fer saber recitant-me la frase quan ens vàrem trobar per atzar a les Rambles de Barcelona…

Va un parell d’anys vaig viatjar a Amsterdam, justament amb la Cecilia i en Paco, la seva parella. Llavors vaig amagar una nota per una persona amb qui mantenia una relació, relació que no va durar i el missatge va quedar abandonat…

La meva tieta Anna, te la filla vivint allí i com que hi anava vaig decidir donar-li les pistes a ella, sense cap esperança que el trobes després de tant temps….

La sorpresa va ser que si que el va trobar.

No recordo que hi posa i tinc ganes d’esbrinar-ho quan torni.

Ha estat un tresor bumerang, un tresor que ara serà per a mi.

    Related Posts
    • All
    • By Author