• ca
  • es

Qui sóc

Somiatruites professional, aventurera, viatgera , pelegrina, exploradora del món exterior i interior.

Amant dels rituals i de les acciones simbòliques, perquè em permeten anar més lluny, ser més conscient i pintar de colors la vida de cada dia.

Un esperit curiós i inquiet m’ha portat a viatjar a Equador, Perú, Índia…, a viure dos anys a Mèxic a la comunitat mixe de Jaltepec de Candayoc, a anar de Colònies amb gent gran i a donar classes a la presó de Quatre Camins, a jugar a futbol, a provar formigues per menjar i camell i armadillo ( que no sé com es diu en català)… a estudiar Química, Filosofia, Teologia, un Màster en Museografia i Gestió d’Exposicions i finalment i a arrel d’una crisis personal a realitzar la formació en Teràpia Gestalt.

Poc a poc he anat aprenent a baixar dels núvols, a tocar de peus a terra, a acceptar que sóc una somiatruites i a convertir aquesta característica que em defineix en la meva professió.

He estat durant molts anys professora de secundària, els primers anys de religió, els darrers de física i química i actualment em dedico a exercir de terapeuta i a fer tallers, jocs, rituals i celebracions a mida.

Hi ha dues frases que em ressonen mentre escric, una del poeta Dylan Thomas que vaig llegir per primer cop a l’inici de la pel·lícula El lado oscuro del corazón d’ Eliseo Subiela:

“La pelota que arrojé cuando jugaba en el parque aún no ha tocado el suelo”,

i que ara mateix em serveix per fer les paus amb la nena que vaig ser i que em va costar deixar de ser, a tenir-la en compte i a deixar-la que m’inspiri i acompanyi en les meves propostes.

L’altra és de la Bíblia, Tes 5.21:

“Examineu-ho tot i quedeu-vos amb el que es bo”

me la va ensenyar un jesuïta mexicà, bon amic meu; en el context on esdevenia la conversa guardava relació amb la necessitat d’escollir. Després de molt temps arrancant pètals invisibles a una margarita calba, caminant en cercle, viciós, he triat aquest camí nou, que comença a dibuixar una espiral i que intueixo serà ple d’aventures i ple de coneixences.