image El Banquete image La pedra III
  • ca
  • es

Pedres de primer plat

Abans de seguir amb les pedres i ja que vaig intercalar una reflexió sobre els banquets, vull fer una entrada que tingui en compte els banquets i les pedres, les pedres i el menjar. La idea ha nascut de veure la fotografia que mostro, al mur del facebook d’un amic, i d’un allau d’associacions que parteixen de contemplar la imatge.

Del plat de pedres a “la sopa de pedres”: el conte del soldat que arriba a un poble i truca a diverses portes demanant un tros de pa. Com us podeu imaginar, ningú no l’acull, ni li dona res de res. Trist i plorós, posa en funcionament el seu enginy i decideix preparar un sopa de pedres; per això demana una gran olla, llenya i pedres. Els infants de l’indret l’ajuden, potser son l’esperança, potser la petició indirecte ho fa més fàcil… En qualsevol cas comença a preparar la sopa… Primer nota que li falta sal, algú corre a buscar-ne, després pastanagues, verdures, arròs,… en fi, al final tenim una deliciosa “sopa de pedres”.

Un brindis per la cooperació i la solidaritat.

De la sopa de pedres al conte de “les set cabretes i el llop”, on les pedres salven a les cabretes i acaben amb el llop, quan la cabreta mare les treu de la seva panxa, doncs ja se les havia cruspit i les substitueix per pedres…

Del conte de “les set cabretes a la mitologia grega”: De forma similar Rea la mare de Zeus aconsegueix salvar el seu fill de ser devorat per Cronos, embolicant una pedra amb uns bolquers per fer veure que és el l’infant…

Les aparences enganyen, cal aprendre a mirar…

Potser podem tornar a recordar el mite de Deucalió, pedres i persones….persones i pedres…així com les pedres i el pa.
Us convido a llegir rellegir els contes i el mite, segur que cada u en tret la seva pròpia conclusió.

Per acabar, una curiositat:

Tot i que no se la va menjar, el llibre “La edad de la penumbra” explica que un monjo va viure amb una pedra a la boca durant tres anys per aprendre a guardar silenci.

    Related Posts
    • All
    • By Author
    • By Category