image La pedra II image El Banquete
  • ca
  • es

L’enllaç de la Irene i l’Isaac

– INTRODUCCIÓ

La Irene i l’Isaac van voler compartir el seu enllaç d’una manera especial, mitjançant una sèrie d’accions simbòliques.

Recordem que “Símbol” és una paraula que prové del grec simbolon, que significa ajuntar, reunir, unir, i per tant que expressa, ja des de la seva etimologia el caràcter més essencial d’aquesta celebració.

Els símbols ens permeten anar més enllà de les paraules, d’allò expressat cap a l’inefable, del conegut cap el desconegut, del visible a l’invisible…., superar la raó, integrar els sentiments, les emocions, i també la dimensió espiritual. En definitiva els símbols apunten en la direcció de la totalitat.

En paraules de Goethe: “el símbol fa vibrar en cada un de nosaltres la corda comú”. Per tat aquesta manera de fer fou una invitació a participar tots junts i de manera activa en la celebració.

1.AIGUA.

El símbol present en la primer acció simbòlica va ser l’aigua. Les significacions simbòliques de l’aigua es poden trobar en l’interior de tres temes predominants: font de vida, mitjà de purificació i centre de regeneració.

La presència de l’aigua va representar essencialment INICI i CANVI. El principi d’una vida nova.

A més a més era aigua del mar. La de la Irene de Cubelles, un indret significatiu per ella que li porta records de la seva infantesa. De la mateixa manera, l’Isaac va portar aigua del mar de Mataró, la seva ciutat natal.

L’acció d’abocar a la vegada l’aigua d’aquests llocs tan especials significa la voluntat i el desig de l’Isaac i de la Irene d’unir els seus camins i navegar junts en aquest mar que és la vida.

2. FOC

El símbol protagonista de la segona acció simbòlica va ser el foc. El foc il·lumina, escalfa, crema, purifica i és font d’energia. A partir de les seves propietats el foc apareix com a símbol de transformació, de purificació i regeneració i també símbol de coneixement ja que ens permet veure-hi en la fosca. En aquesta celebració representa CONTINUITAT i NOVETAT .

L’acte de rebre una espelma encesa, la Irene de mans de la seva germana i l’Isaac del seu pare representa un gest de reconeixement i agraïment a llurs respectives famílies, tenint en compte també els que ja no hi són, per tot allò que els han transmès i que ells s’han fet seu.

Mitjançant aquest foc, ells encendran la seva pròpia flama. El foc que els guiarà i donarà caliu a la seva llar.

 

 

3. ANELLS

El moment central de la celebració va ser quan on l’Isaac i la Irene van llegir els vots que ells mateixos havien escrit i es van intercanviar els anells. Els vots i els anells estaven guardats com un tresor en una capsa de fusta, capsa que, per a ells te un valor especial i que estava plena de llavors que reforçaven aquest símbol d’inici en comú i que segur donarà els seus fruits.

Els anells fan visible aquest vincle, simbolitzen el llaç que els uneix en aquest destí que volen compartir.

4. El BANQUET

El significat de la última acció simbòlica fou el nodriment, nodrir-se a si mateix i a l’altre/a per tal que l’enllaç pugui créixer cada dia. També posava l’accent en l’actitud de compartir i en la festa. Es va tractar d’un petit “banquet” on van compartir aliment ( que els hi agrada molt als dos) i van beure un glop de vi, que simbòlicament és elixir de vida, alegria i font de coneixement. Va ser un darrer gest per segellar i celebrar aquesta unió.

I no s’ho van acabar tot, el que va restar va romandre con un senyal d’ofrena.

    Related Posts
    • All
    • By Author
    • By Category